Odds Spanje – Frankrijk: EK-favorieten clashen in halve finale

Stefan Zande
7. juli 2024

#ad Spanje en Frankrijk mogen als eerste duo beginnen aan de halve finale van het EK. Als Nederland de andere halve finale wint, dan komt hier dus de tegenstander uit voor de finale. Als je de wedstrijd nog spannender wil maken of meer informatie wil, dan zit je hier goed. We nemen je mee langs de vorm en prestaties van Frankrijk en Spanje en geven je alle info over de odds en favorieten. De wedstrijd begint dinsdag om 21:00 uur in de Allianz Arena te München.

Cashen met welkomstbonus: gratis bets ter waarde van €50

De Bet365 welkomstbonus biedt nieuwe gebruikers een geweldige start op betting sites Nederland. Je kunt een genereuze bonus van 500% krijgen, tot een maximum van 50 euro aan weddenschappen na je eerste storting. Mis deze betting bonus niet!

Het claimen van de welkomstbonus is eenvoudig:

• Stort geld op je account.
• Plaats een eerste weddenschap van minimaal 5 euro op een inzet met individuele odds van minstens 1.20, of op een combinatieweddenschap waarbij elke selectie een minimale quotering van 1.20 heeft.
• Bij een inzet van 5 euro ontvang je 25 euro aan weddenschapskredieten.
• Bij een inzet van 10 euro of meer wordt het volledige bonusbedrag van 50 euro aan je account toegevoegd.

Houd verder rekening met het volgende:
• Je moet minimaal 24 jaar oud zijn.
• De aanbieding is alleen geldig voor inwoners van Nederland.
• Voor sommige wedstrijden kun je kiezen voor de superboost Bet 365, dat zijn de beste odds om mee te cashen.

Voorbeschouwing Spanje: topduel tegen Duitsland

Spanje heeft in de kwartfinale al afgerekend met een titelfavoriet. De wedstrijd begon al snel met een paar hoogtepunten. Een harde tackle van Kroos op Pedri’s voeten in de eerste minuten werd door scheidsrechter Anthony Taylor ten onrechte niet bestraft, wat de toon zette voor een rommelige eerste helft in Stuttgart. De Engelsman trok binnen een half uur drie gele kaarten, net zoveel als in zijn hele EK tot dusver. Duitsland speelde agressief één-op-één over het hele veld en maakte het Spanje lastig, ondanks enkele schoten van Ruiz en Williams. De Duitsers zelf creëerden weinig gevaar, behalve twee kansen voor Havertz.

De Spaanse coach Luis de la Fuente vond in de rust een oplossing voor de Duitse druk. Ondanks dubbele wissels van Nagelsmann, met Andrich en Wirtz, begon Spanje sterk aan de tweede helft. Morata miste eerst, maar Olmo scoorde na een assist van het talent Yamal. Yamal, met drie assists, is de eerste tiener met zoveel assists op een EK. Nagelsmann’s nieuwe wissels maakten Duitsland gevaarlijker, met kansen voor Füllkrug en Havertz, maar het was Wirtz die een late gelijkmaker forceerde.

welkomstbonus sport ek 2024

Met smaakmakers Yamal en Williams gewisseld, was Spanje aanvallend verzwakt in de verlenging. Duitsland, gesteund door de gelijkmaker, was dreigender. Wirtz miste een grote kans aan het einde van de eerste verlenging. Een controversiële handbal van Cucurella werd niet bestraft met een penalty, tot verontwaardiging van velen. Spanje scoorde diep in de tweede verlenging via een kopbal van Merino na een voorzet van Olmo. Füllkrug miste nog een grote kans voor Duitsland, dat daarmee uitgeschakeld werd. Spanje blijft in de race voor de EK-titel, maar moet het doen zonder de geschorste Carvajal en Le Normand in de halve finale. Morata ontliep een fatale gele kaart. Voor Kroos eindigt zijn carrière met deze nederlaag.

Saai Frankrijk ontsnapt via penalty’s tegen Portugal

De kwartfinale in Hamburg tussen twee titelfavorieten die nog niet hadden overtuigd deden dat ook nu niet. De supersterren Ronaldo en Mbappé schitterden opnieuw niet. Ronaldo probeerde vergeefs het record van ‘oudste EK-doelpuntenmaker ooit’ te behalen. Mbappé, die één keer scoorde vanaf de stip, brak zijn neus in de eerste groepswedstrijd en speelde sindsdien met een masker. Tien minuten na de pauze, na een bal in zijn gezicht, trok hij het masker af en voelde voorzichtig aan zijn neus. Hij zegt zelf minder te kunnen zien en dat is merkbaar. De wereldster kan het verschil nog niet maken op dit toernooi.

De wedstrijd kwam daarna wat los. Maignan redde op een poging van Bruno Fernandes, en João Cancelo schoot over. Vitinha kreeg een grote kans, maar Maignan redde opnieuw, en Ronaldo kon niet scoren in de scrimmage. Kolo Muani was gevaarlijk, maar Rúben Dias hield zijn schot uit het doel. Camavinga en invaller Dembélé faalden ook, en een late poging van Mbappé werd gepakt.

In de verlenging kregen beide vedettes een kans voordat Mbappé, zichtbaar ongemakkelijk door zijn masker, werd gewisseld. Vanaf de bank zag hij hoe Frankrijk de strafschoppen beter nam. Het is de vraag of Spanje wel zo ver kan krijgen om ze uit de tent te lokken. Een achterstand zou daarbij goed helpen. Spanje is er goed genoeg voor. De odds zijn ongeveer gelijk, dus met een gokje op beide teams heb je kans om te cashen. Dat maakt de halve finale net nog even spannender. Een mooi voorproefje op de andere halve finale van woensdag.

Over de auteur

Stefan Zande is de nieuwste aanwinst van ons redactioneel team. Hij concentreert zich met name op voetbal voorbeschouwingen maar draait zijn hand ook niet om voor andere sporten. Als recreatief wielrenner kent hij de wielersport als geen ander en zijn voorliefde voor Amerikaanse sporten komt zo nu en dan ook uitstekend van pas. Kortom, een all-rounder!

Bet365 Nieuws