Gokken op Polen – Nederland: Goed begin Oranje ondanks blessures?

Stefan Zande
14. juni 2024

Het EK staat op het punt van beginnen voor het Nederlands elftal. Na wekenlange discussies over wie Ronald Koeman het beste mee kon nemen, is de selectie nu definitief. En dat pakte anders uit dan iedereen had kunnen verwachten, met name door een flink aantal blessures. Gelukkig voor Nederland heeft ook Polen blessuregevallen in de selectie. Het Europees Kampioenschap in Duitsland begint voor Oranje op zondag 16 juni om 15:00 uur in het Volksparkstadion te Hamburg.

Blessuregevallen Nederland en Polen: Lewandowski, Koopmeiners en Frenkie

Robert Lewandowski is er als het goed is niet bij tegen Nederland. De Poolse sterspits raakte maandag geblesseerd in de oefenwedstrijd tegen Turkije en moest na een half uur het veld verlaten. Dit zorgde voor grote bezorgdheid bij het Poolse team, dat direct besloot Lewandowski te wisselen. Ondanks zijn uitval won Polen de wedstrijd met 2-1. Ze kwamen vroeg op een 1-0 voorsprong, waarna Turkije een kwartier voor tijd gelijkmaakte. Polen besliste de wedstrijd in hun voordeel met een late treffer. Volgens een medisch rapport heeft de 35-jarige Lewandowski een bovenbeenblessure. De Poolse voetbalbond bevestigde dat hij het duel tegen Nederland zeker zal missen, maar ze doen er alles aan om hem klaar te krijgen voor de rest van het EK. Polen moet nog tegen Oostenrijk en Frankrijk spelen.

Odds Polen Nederland

Ronald Koeman reageerde hier tijdens de persconferentie op en twijfelde aan de ernst van de blessure van Lewandowski. De oefenmeester leek te denken aan een truc van Polen om Nederland zand in de ogen te strooien en wel degelijk met de superster aan de aftrap te staan. Toen de Poolse bondscoach Michal Probierz daar lucht van kreeg, reageerde hij geïrriteerd: ‘Robert speelt zondag zeker niet. Als Koeman het niet gelooft, dan moet hij FC Barcelona maar bellen. Arkadiusz Milik, ex-Ajax, speelt ook niet, want raakte zwaar geblesseerd tijdens het oefenduel met Oekraïne.

Eerder werd al bekend dat Frenkie de Jong vanwege een enkelblessure en Teun Koopmeiners door een liesblessure geen minuten maken tijdens dit toernooi. Een flinke klap voor Oranje, want Frenkie de Jong is een van de bepalende spelers en leek juist op tijd fit te zijn voor de groepsfase. De blessure van Teun Koopmeiners kwam op een heel vervelend moment. Bij de middenvelder, die eerder dit seizoen de Europa League won met Atalanta Bergamo, schoot het in zijn lies tijdens een van de laatste schoten in de warming-up voor het duel met IJsland.

Vervangers voor Frenkie, Koopmeiners en misschien Brobbey

Ronald Koeman heeft besloten om Ian Maatsen alsnog op te roepen als vervanger voor Frenkie de Jong. De vleugelverdediger vierde al vakantie nadat hij was afgevallen voor de definitieve selectie, maar heeft het vliegtuig gepakt vanaf zijn vakantiebestemming in Griekenland. Hetzelfde geldt voor Joshua Zirkzee, die een dag later hoorde dat hij werd opgeroepen door Koeman.

EK welkomstbonus Jacks

De oefenmeester heeft twijfels over de fitheid van Brian Brobbey en wilde nog een echte spits toevoegen aan zijn selectie. Zirkzee vierde vakantie in Miami en had het naar zijn zin in Disneyland, toen hij werd gebeld. Ook hij heeft zich inmiddels aangesloten bij de selectie.

Voorbeschouwing: EK-kwalificatie Polen

Als je wil gokken bij EK bet sites, dan is het handig om het een en ander te weten over de vorm van Polen. Het land beleefde geen voorspoedige kwalificatie. In een eenvoudige poule met Faeröer, Moldavië, Tsjechië en Albanië werd het land slechts derde achter Tsjechië en groepswinnaar Albanië.

Dat betekende play-offs voor een van de laatste EK-tickets. De eerste tegenstander was Estland. Daar had Polen weinig moeite mee na een vroege rode kaart voor Estland. Het werd 5-1. In de allesbeslissende wedstrijd tegen Wales werd het een stuk spannender. Hoewel Wales een rode kaart kreeg, moest er na negentig minuten verlengd worden, maar ook dat bleef 0-0. Pas na strafschoppen wist Polen zeker dat het naar het EK zou gaan. Dat gebeurde eind maart, dus misschien zitten de Polen nog in de flow en kun je gebruikmaken van een odds boost EK.

Andere bekende spelers bij Polen zijn onder anderen keeper Wojciech Szczesny, Jan Bednarek, Sebastian Szymanski (ex-Feyenoord) en Piotr Zielinski.

Cashen bij Jacks met welkomstbonus en EK-promoties: tot €100

Jacks is in EK-sferen en laat nieuwe spelers extra profiteren. Als je je nu aanmeldt, dan ontvang je een sportsbook bonus free bet tot wel €100. Om ervoor te zorgen dat je veel kans maakt op een mooie uitbetaling, zetten we de stappen even voor je op een rij:

1. Maak een account aan bij Jacks
2. Selecteer de sports welkomstbonus
3. Stort minimaal €10 op je account
4. Plaats binnen zeven dagen een bet
5. Ga naar ‘beschikbare bonussen’ en ontvang het bedrag dat je hebt ingezet als free bet.

Voor spelers die al vaker hebben meegedaan bij Jacks, zijn er bijvoorbeeld Jacks 100x bonus of de odds boost EK. De voorwaarden voor de welkomstbonus zijn als volgt: Je moet minimaal 24 jaar oud zijn en odds tellen pas mee als ze hoger zijn dan 1.50. De maximale waarde van een free bet is 100 euro.

Over de auteur

Stefan Zande is de nieuwste aanwinst van ons redactioneel team. Hij concentreert zich met name op voetbal voorbeschouwingen maar draait zijn hand ook niet om voor andere sporten. Als recreatief wielrenner kent hij de wielersport als geen ander en zijn voorliefde voor Amerikaanse sporten komt zo nu en dan ook uitstekend van pas. Kortom, een all-rounder!

Jacks Casino & Sport Nieuws