Finale Olympische Spelen bij voetbal gaat tussen Frankrijk en Spanje

Stefan Zande
7. augustus 2024

Het medaillegeweld van Nederland tijdens de Olympische Spelen beperkt zich tot de relatief kleinere sporten, maar door heel Frankrijk wordt er wel degelijk gevoetbald voor eremetaal tijdens het grootste sportevement elke vier jaar. Op vrijdag 9 augustus staat de finale op het programma. Na een paar bijzondere wedstrijden staan Frankrijk en Spanje vanaf 18:00 uur tegenover elkaar in het Parc den Princes, de thuisbasis van PSG.

Gokken op finale Olympische Spelen: Frankrijk – Spanje

Heb je de selecties al bekeken van beide landen? Dan valt het je misschien op dat er geen hele grote namen meedoen. Dat ligt aan de regels bij het voetbal tijdens de Olympische Spelen. Alleen spelers die op 1 januari 2024 23 jaar of jonger waren, mogen deelnemen. Elk land mag als uitzondering op die regel drie dispensatiespelers meenemen, die ouder zijn. In 2008 waren dat voor Nederland bijvoorbeeld Gerald Sibon, Roy Makaay en Kew Jaliens. Het bekendste geval tijdens deze spelen was Hakimi, vleugelverdediger van PSG, die als dispensatiespeler meedeed bij Marokko.

LiveScore Bet screenshot

Marokko kwam ook ver in het toernooi, maar moest in de halve finale tegen Spanje zijn meerdere erkennen. Frankrijk kende in de halve eindstrijd ook veel moeite, want Egypte werd met 3-1 over de knie gelegd na doelpunten van Jean-Philippe Mateta (x2) en Michael Olise. Bij de Fransen is Alexandre Lacazette de bekendste dispensatiespeler. Het was voor Frankrijk geen makkelijke wedstrijd, want die 3-1 stond pas na 120 minuten op het scorebord.

Tot wel 500% aan gratis bets als nieuwe speler

Nieuwe Nederlandse spelers kunnen bij Livescore Bet profiteren van een Livescore Bet welkomstbonus van 500% in de vorm van free bets, tot een maximum van 50 euro. Zo kun je de bonus ontvangen:

1. Registratie en inzet:
o Registreer je als nieuwe speler bij Livescore Bet.
o Plaats binnen 14 dagen na registratie een weddenschap van minimaal 10 euro met een quotering van ten minste 1.50.

2. Ontvangst van free bets:
o Voldoe je aan de voorwaarden, dan ontvang je binnen 24 uur na het afhandelen van je kwalificerende weddenschap een bericht.
o In dit bericht kun je accepteren dat je 3 free bets van 10 euro en 1 free bet van 20 euro krijgt.
o Je hebt 7 dagen om deze free bets te gebruiken.

Alleen de nettowinst van een ingezette free bet wordt uitbetaald. Om in aanmerking te komen voor deze betting bonus bij betting sites Nederland, moet je minimaal 24 jaar oud zijn en in Nederland wonen. Deze free bets moeten binnen 7 dagen worden gebruikt.

Over de auteur

Stefan Zande is de nieuwste aanwinst van ons redactioneel team. Hij concentreert zich met name op voetbal voorbeschouwingen maar draait zijn hand ook niet om voor andere sporten. Als recreatief wielrenner kent hij de wielersport als geen ander en zijn voorliefde voor Amerikaanse sporten komt zo nu en dan ook uitstekend van pas. Kortom, een all-rounder!