Odds Nederland – Frankrijk: wie wint de kraker op het EK 2024?

Stefan Zande
19. juni 2024

Nederland en Frankrijk zijn het Europees Kampioenschap begonnen met een nipte zege. Nederland met 1-2 tegen Polen en Frankrijk met 0-1 tegen het stugge Oostenrijk. Voor beide ploegen geen ideaal begin, maar zolang er gewonnen wordt, blijven de negatieve geluiden uit. Daar komt voor minimal een van beide landen na vrijdag een einde aan. Om 21:00 uur neemt Nederland het op tegen Frankrijk tijdens hun tweede wedstrijd van het EK, nu in de Red Bull Arena Leipzig.

Gokken op Nederland – Frankrijk: Xavi Simons speelt op bekend terrein

Een van de thema’s rond het Nederlands elftal is de magere vorm van Xavi Simons bij Oranje. Tegen Polen stond hij in de basis, maar kon hij nog geen potten breken. Een deel van dat probleem is zijn positie, want bij zijn club speelt hij op links en bij Nederland aan de rechterkant. Cody Gakpo speelt immers links en er is geen reden om hem daar weg te halen.

Mocht Xavi Simons wel aan de aftrap staan, dan is er een reden om meer vertrouwen in hem te hebben. De middenvelder annex aanvaller speelt namelijk bij RB Leipzig en laat Oranje nou precies in dat stadion spelen. Daar doet hij het dit seizoen namelijk al erg goed en is hij een van de sterkhouders. Goed om in de gaten te houden als je wil gratis wedden op voetbal met een van de promoties.

Win 50x je inleg als je inzet op Nederland – Frankrijk

Niet alleen supermarkten hebben mooie aanbiedingen voor de lekkerste hapjes, drankjes of mooie oranje-artikelen. Ook TOTO pakt uit en heeft een mooie TOTO Welkomstbonus in petto voor nieuwe spelers tijdens het EK. Met deze odds boost win je maar liefst 50x je inleg. Hoe dat werkt? We helpen je op weg:

1. Maak een account aan: gegevens invullen en klaar ben je
2. Stort minimaal €5 om in aanmerking te komen voor de sportsbook bonus
3. Claim de bonus voordat je inzet op de wedstrijd
4. Zet in op ‘winst Nederland’ of ‘winst Frankrijk’ met maximaal 1 euro

Als je bovenstaande stappen volgt, dan komt het goed. We hebben daarnaast de belangrijkste voorwaarden voor je opgezocht. Je moet minimaal 24 jaar oud zijn om mee te mogen spelen en nog geen account hebben bij Unibet. De aanbieding is alleen geldig voor de opties ‘winst Nederland’ of ‘winst Frankrijk’. Je moet in Nederland wonen om mee te mogen doen.

Voorbeschouwing Nederland – Frankrijk: Oranje boekt nipte zege op Polen

Nederland begon het EK 2024 dus met een 1-2 overwinning tegen Polen, waarbij invaller Wout Weghorst de gevierde man was. Oranje startte sterk, maar had moeite om te scoren. Ondanks veel kansen misten schoten vaak het doel. In het Volksparkstadion te Hamburg opende Polen de score na zeventien minuten. Piotr Zielinski’s hoekschop werd door Adam Buksa ingekopt: 1-0. Nederland bleef aandringen, maar Wojciech Szczesny hield zijn doel schoon, vooral bij pogingen van Gakpo, Depay, Reijnders en Van Dijk.

TOTO Welkomstbonus Nederland - Frankrijk

Cody Gakpo zorgde na 29 minuten voor de gelijkmaker. Zijn schot werd van richting veranderd door Bartosz Salamon, waardoor Szczesny kansloos was: 1-1. Vlak voor rust miste Depay een grote kans om Nederland op voorsprong te zetten. Na rust bleef Nederland aanvallen, maar miste Simons een grote kans. Koeman wisselde en bracht Wijnaldum, Malen, Weghorst en Frimpong in. Deze invallers maakten het verschil. In de slotfase gaf Aké een beslissende pass op Weghorst, die met zijn linker de 1-2 scoorde. Bart Verbruggen hield Nederland in de wedstrijd met een cruciale redding op een schot van Karol Swiderski in de 90e minuut.

Voorbeschouwing: Frankrijk verslikt zich bijna in Oostenrijk

Frankrijk zou wel even winnen van het kleine Oostenrijk. Dat dachten Kylian Mbappé en consorten zelf misschien ook. Op het veld liep het niet zo soepel. Hoewel de Fransen de betere ploeg waren, bleven doelpunten uit. De enige treffer van de avond kwam zelfs van een Oostenrijk. Maximillian Wöber, ex-Ajax, kopte de bal in eigen doel. Mbappé kreeg nog een aantal grote kansen, maar verzuimde deze te benutten.

Met nog tien minuten op de klok kreeg Oostenrijk steeds meer vertrouwen en begon Frankrijk te vrezen voor een late gelijkmaker. Ondanks tien minuten blessuretijd kreeg de ploeg van Ralf Rangnick het niet voor elkaar om te stunten: het bleef 0-1 voor Frankrijk. Kan Nederland wel zorgen voor een stuntje?

Nederland – Frankrijk: verslaan we weer de vice-wereldkampioen op een EK?

Frankrijk is volgens de bookies de favoriet tegen Nederland. Ook kijkend naar de laatste ontmoetingen is dat niet meer dan logisch. Afgelopen oktober won Frankrijk met 1-2 tijdens de EK-kwalificatie en in maart 2023 werd het zelfs 4-0 voor de Fransen. De laatste keer dat Oranje won was in 2018, toen het in de Nations League 2-0 werd, destijds ook onder leiding van Ronald Koeman.

Voor nog een zege moeten we terug naar het EK van 2008. Nederland won verrassend van vice-wereldkampioen Frankrijk in de groepsfase. Het werd 4-1 door onder meer prachtige doelpunten van Wesley Sneijder en Arjen Robben. Ook nu is Frankrijk vice-wereldkampioen en titelfavoriet. Gaan we het kunststukje herhalen?

Over de auteur

Stefan Zande is de nieuwste aanwinst van ons redactioneel team. Hij concentreert zich met name op voetbal voorbeschouwingen maar draait zijn hand ook niet om voor andere sporten. Als recreatief wielrenner kent hij de wielersport als geen ander en zijn voorliefde voor Amerikaanse sporten komt zo nu en dan ook uitstekend van pas. Kortom, een all-rounder!

Toto Nieuws