Extra druk bij Denemarken tegen favoriet Engeland

Stefan Zande
18. juni 2024

De tweede speeldag in de groepsfase van het EK 2024 staat op het programma. Denemarken en Engeland nemen het tegen elkaar op in poule C. Voor Denemarken wordt het een lastig verhaal tegen de sterke Engelsen. Er staat echter extra druk op, want de eerste wedstrijd van de Denen eindigde teleurstellend in 1-1 tegen Slovenië. Een goed resultaat is dus gewenst. DE wedstrijd begint op donderdag 20 juni om 18:00 uur in het Deutsche Bank Park, het thuisstadion van Eintracht Frankfurt.

Wedden op Denemarken – Engeland: de eerste wedstrijd van de Denen

Denemarken begon zondag het EK dus met een 1-1 gelijkspel tegen Slovenië. Vooral na rust was de wedstrijd boeiend voor de neutrale kijkers. Denemarken nam in Stuttgart op fraaie wijze de leiding. Na iets meer dan een kwartier spelen gaf Jonas Wind een hakje naar Christian Eriksen, die de bal met zijn borst controleerde en beheerst in de hoek schoot: 0-1. Een bijzonder moment voor de aanvoerder, die drie jaar geleden een hartstilstand kreeg tijdens het Europees Kampioenschap.

In de tweede helft begon Slovenië meer aan te vallen en creëerde ze enkele kansen. Jaka Bijol miste net de bal met zijn knie en even later kopte Adam Gnezda Cerin over. De Sloveense aanvallen gaven Denemarken ruimte om te counteren, maar dankzij doelman Jan Oblak van Atlético Madrid bleef het 0-1.

Daarna namen de Slovenen weer het initiatief. Benjamin Šeško van RB Leipzig schoot van grote afstand op de paal. Kort na dit schot viel de 1-1. Een schot van Erik Janža in de 77e minuut werd van richting veranderd, waardoor doelman Kasper Schmeichel kansloos was. De wedstrijd eindigde zonder winnaar, wat een juiste afspiegeling was van de krachtsverhoudingen. Denemarken was de betere ploeg in de eerste helft, maar in de tweede helft toonden de Slovenen veerkracht.

Gokken op Denemarken – Engeland: eerste duel van de Engelsen

Jude Bellingham hielp Engeland zondag aan een moeizame overwinning. Dankzij zijn doelpunt wonnen ‘The Three Lions’ met 1-0 van Servië. De twintigjarige middenvelder van Real Madrid zette Engeland in de dertiende minuut op voorsprong door hard raak te koppen uit een voorzet van Bukayo Saka. Zeven minuten later was Servië dicht bij de gelijkmaker, maar de poging van Aleksandar Mitrovic ging naast. Aan de andere kant miste Kyle Walker net het doel met een rollend schot.

Welkomstbonus Unibet

In de tweede helft werd Servië sterker. Na een uur spelen kreeg Mitrovic een kans, maar Kieran Trippier en Jordan Pickford verhinderden de gelijkmaker. Even later kopte Harry Kane op de lat, wat bijna de 2-0 betekende.
Met invaller Dusan Tadic op het veld bleef Servië jagen op de gelijkmaker. In de slotfase was Dusan Vlahovic daar dichtbij, maar zijn schot van afstand werd gestopt door Pickford. Engeland hield stand en begon het EK met een kleine overwinning.

Tot €50 aan free bets tijdens het EK 2024

Unibet biedt nieuwe spelers een aantrekkelijke Unibet welkomstbonus waarbij je tot €50 aan free bets kunt ontvangen. Om van deze aanbieding gebruik te maken, ga je naar de Unibet-website of het lukt als je de app van Unibet download. Daarna maak je een account aan en kies je voor de sportbonus. Voor deze actie is geen bonuscode nodig.

Na het aanmaken van je account en het selecteren van de sportbonus, plaats je een weddenschap van minimaal €10 bij Unibet, een van de toonaangevende betting sites Nederland. Vervolgens ontvang je free bets ter waarde van maximaal €50, verdeeld als volgt:

• €10 Pre-match Free Bet
• €10 Live Free Bet
• €10 vrij in te zetten Free Bet
• €10 Combinatie Free Bet (3+ selecties)
• €10 Bet Builder Free Bet (3+ selecties)

Odds Denemarken – Engeland: hoe kan ik cashen?

De favoriet tijdens dit duel is overduidelijk Engeland bij de EK betting sites. Unibet gaat daar in mee en geeft je 1.66 keer je inzet voor een zege van Engeland. Met een hoge inzet kun je natuurlijk alsnog cashen, maar een gokje op een stunt van Denemarken levert je meer op: 6x je inzet!

Denemarken speelde een sterke eerste helft en viel daarna terug, maar liet dus wel zien waartoe het in staat is. Engeland won weliswaar, maar dat ging met de nodige moeite, ondanks alle kwaliteit in de ploeg. Denemarken snakt naar minimaal nog een punt en bij Engeland is de nood niet zo hoog. Als de Denen actief beginnen aan de wedstrijd, is de kans dus aanwezig dat de Denen kunnen verrassen en een punt of zelfs drie punten meenemen uit Frankfurt.

Een ‘draw no bet’ is in dat geval geen gekke keuze, waarbij je nog steeds meer dan 4 keer je inzet krijgt uitgekeerd. Als je heel specifiek aan de slag wil gaan, kun je kijken naar de doelpuntenmakers. Jude Bellingham kende een geweldig seizoen bij Real Madrid met winst van de dubbel en begon ook op het EK goed. De middenvelder scoorde, maar de odd voor een goal van hem is alsnog verrassend hoog: 20.00! Dat is wel een gokje waard.

Over de auteur

Stefan Zande is de nieuwste aanwinst van ons redactioneel team. Hij concentreert zich met name op voetbal voorbeschouwingen maar draait zijn hand ook niet om voor andere sporten. Als recreatief wielrenner kent hij de wielersport als geen ander en zijn voorliefde voor Amerikaanse sporten komt zo nu en dan ook uitstekend van pas. Kortom, een all-rounder!